Tandverzorging

Tand-
problemen

Net zoals bij mensen is het belangrijk dat de tanden van uw huisdier goed verzorgd worden.

In het beginstadium wordt er tandplak gevormd, later gaat dit over in tandsteen. Eens er tandsteen gevormd wordt, kan je dit niet meer verwijderen door te poetsen. Tandplak en tandsteen kunnen verder evolueren naar een tandvleesontsteking, waarna uiteindelijk de tandwortel en het bot aangetast kunnen worden met verlies van de tand tot gevolg. In sommige gevallen kan de ontsteking of infectie ook overgaan in het bloed en uitbreiden naar andere delen in het lichaam. Controleer daarom regelmatig de tanden.

Preventief kunnen tandproblemen voorkomen worden door natte voeding te vermijden, de tanden te poetsen (met aangepaste tandenborstel en tandpasta) en goede dentasticks of kauwstrips. Eens er veel tandsteen of slechte tanden aanwezig zijn, kunnen deze onder verdoving gereinigd of getrokken worden met behulp van een ultrasoon detartratietoestel.

Slechte adem

Een slechte mondgeur kan voorkomen bij slechte tanden, maar ook bij nier- of maag- en darmproblemen. Bij de kat kan tandvleesontsteking ook een aanwijziging zijn voor een virale aandoening of nierproblemen.

Ik werk enkel op afspraak, zowel in mijn praktijk als bij een huisbezoek, zodat voldoende tijd voor u en uw huisdier(en) voorzien wordt.

Lange wachttijden worden zo vermeden, zodat de stress voor uw dier beperkt blijft.

Andere diensten

Bel me voor een afspraak in mijn praktijk te Veldegem of bij jou thuis


0032496791259 0496 79 12 59
Rembertstraat 97
8210 VELDEGEM
0496 79 12 59
info@annikabakker.be
ENKEL OP AFSPRAAK
Maandag tot vrijdag
09:00 - 12:00 en 13:00 - 18:30
Zaterdag
09:00 - 12:00
SPOEDGEVAL?
WACHTDIENST